Bladmuziek jazzkoor

Ben jij op zoek naar bladmuziek voor jouw jazzkoor? Neem dan eens een kijkje in de catalogus van ChorusOnline! Wij bieden meer dan 1.350 muziekarrangementen voor koren in verschillende muziekstijlen aan, waaronder jazz.

Waarom jazzmuziek als koor?

Het leuke aan jazzmuziek voor koren is dat er veel geïmproviseerd kan worden. Ieder jazzkoor zal deze energieke muziek op haar eigen manier ten gehore brengen, waardoor het nooit precies hetzelfde klinkt. Naast het heerlijke ritme, is dit één van de voornaamste redenen waarom veel koren kiezen voor jazzmuziek in hun repertoire.

Jazz instrumenten en zang

Jazz is van oorsprong een Amerikaanse muziekstijl, ontstaan als swingende straatmuziek. Al snel ontstonden de eerste jazzbands. In de loop der jaren zijn er binnen jazzmuziek ook verschillende muziekstijlen ontstaan. Kenmerkend zijn de verschillende instrumenten die samen een prachtig optreden kunnen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de saxofoon, de tuba, de drum en de trombone. En niet te vergeten: het stemgeluid! In jazzmuziek wordt van oorsprong veel gezongen, waardoor jazz voor koren een populair muziekgenre is.

Jazzsongs en artiesten

In het assortiment van ChorusOnline vind je geweldige poppy jazzsongs van verschillende artiesten, zoals Adele, Corinne Bailey, Rae, Caro Emerald, Michael Bublé, Norah Jones, Amy Winehouse, Jamie Cullum en Katie Melua. Bekijk ook het overzicht met alle arrangementen, waar u meer dan honderd verschillende liedjes aantreft.

Jazzarrangementen

Alle jazzarrangementen van ChorusOnline zijn gecomponeerd door professionals in de koor/ & vocal group-industrie, zoals Jetse Bremer, Don Henken, Hans Reintjes en Frank de Vreeze. Luistert vooral naar de fragmenten op de arrangementenpagina. Je zult horen dat onze arrangementen van hoge kwaliteit zijn.

Hoe werkt ChorusOnline?

Bestellen bij ChorusOnline gaat heel eenvoudig. Als je een arrangement voor je jazzkoor downloadt, dan ontvang je het arrangement inclusief bladmuziek en MP3-oefenbestanden razendsnel via e-mail. De kwaliteit van deze pakketten is gewaarborgd, omdat we een team zijn van enkel professionele arrangeurs.

Uiteraard kies je met je keuze voor ChorusOnline voor een 100% legaal arrangement dat tot stand is gekomen met toestemming van de rechthebbende partij (de artiest).

Jazzsongs en artiesten

Zit er voor jouw jazzkoor iets bij of wil je eerst meer weten over ChorusOnline? Neem contact op met onze muziekfanaten.