Veelgestelde vragen

Hoe worden de kosten bepaald?

ChorusOnline werkt 100% legaal : een substantieel deel van de prijs dragen wij af als royalty. Een koorlid betaalt voor een arrangement een gering bedrag, dat vergelijkbaar is met een/enkele koppen koffie (afhankelijk van groepsgrootte en titel). Je ontvangt een arrangement waar je weken plezier aan beleeft tijdens het instuderen en jaren v.w.b. uitvoering. De artiest én het team van ChorusOnline ontvangen een eerlijke vergoeding die het mogelijk maakt prachtige koor-arrangementen te blijven leveren.

Ik heb vreemde pijltjes in mijn bladmuziek

Als je het PDF-bestand op je scherm opent zal je zien dat je ontvangen materialen 100% in orde zijn. Dat betekent dat er iets met je printer of software aan de hand moet zijn.
Het probleem is vrij eenvoudig op te lossen.

1. Je printer is wat verouderd.Onze PDF-pakketten zijn omvangrijk en een printer moet een bepaalde hoeveelheid geheugen hebben. Je kan dit probleem oplossen door het bestand op te knippen in afzonderlijke PDF-bestanden: Door bijvoorbeeld een aparte “vocals-PDF” te maken:

  • 1. Open het PDF pakket

  • 2. Geef het printcommando

  • 3. Selecteer als printer Adobe PDF

  • 4. Selecteer de pagina’s die corresponderen met de vocals ( zie hiervoor de index)

  • 5. Sla dit nieuwe kleine bestand op als “vocals-titel”

  • 6. Print “vocals-titel” of zend het naar je koorleden

2. Je Adobe PDF programma is verouderd. Klik hier om gratis de nieuwste versie van Adobe PDF te downloaden

Ik heb mijn bestelling ontvangen en gedownload, maar ik kan het bestand niet openen. Wat kan ik doen?

Om PDF bestanden te kunnen bekijken heb je het programma Adobe PDF Reader nodig. Dit programma is hier gratis te downloaden.

Ik heb een arrangement gekocht bij ChorusOnline: Wat mag wel, wat mag niet?

Wat mag wel ?
Het arrangement mag voor de hoeveelheid gebruikers, waarvoor betaald is (aangegeven in het watermerk op de bladmuziek) en alleen door de rechtmatige eigenaar, geprint worden. Tijdens een controle moet men ten allen tijde originele exemplaren bezitten. Een print wordt gezien als een origineel exemplaar. Ook moet de administratie van het koor de factuur/orderbevestiging kunnen laten zien.

Wat mag niet ?
Een arrangement mag nooit gekopieerd worden! In het arrangement wordt automatisch een Anti-Kopie-Label ingevoerd; dit label is zo ontworpen dat het zal verkleuren bij het maken van een kopie.