Bladmuziek voor koren en acappella

Welke samenstelling of muzikale voorkeur jouw koor of acappella groep ook heeft, bij ChorusOnline heb je de keuze uit een groot assortiment bladmuziek. Ontdek de ruim 2000 verschillende koorarrangementen, gearrangeerd door onze professionele arrangeurs. De bladmuziek en geluidsfragmenten van iedere stempgroep ontvang je direct in je mail en kun je indien gewenst zelf printen of doorsturen naar al jouw koorleden.

  • 100% legale bladmuziek
  • Meer dan 2000 koorarrangementen
  • Digitale bladmuziek direct in je mail
  • Klantbeoordeling 9.6 / 10

Wij werken 100% legaal

Wij verkopen alleen legale koorarrangementen: dat zijn arrangementen die tot stand gekomen met toestemming van de de artiest.

We hebben heldere afspraken over het arrangeren en de verkoop van bladmuziek met de grootste 'copyright holders ' wereldwijd. Daarnaast zijn wij officieel koorpartner van Hal Leonard. Bij de aanschaf van een koorarrangement via ChorusOnline weet je zeker dat de artiest én het team van ChorusOnline een eerlijke vergoeding ontvangt.

VocalTracks

VocalTracks zijn professioneel ingezongen oefenbestanden die je koorleden helpen met het instuderen van de muziek. Het instuderen van nieuw repertoire gaat hierdoor beter en sneller. Als een titel voorzien is van een VocalTracks pakket kan dit in de winkelwagen toegevoegd worden aan het standaard PDF + MP3 pakket. Titels met VocalTracks zijn te herkennen aan de oranje sticker.

Het ChorusOnline team

Het ChorusOnline Team bestaat uit professionele koor/acappella arrangeurs, orkestbandmakers, VocalTrack zangers/producers editors, administratie en helpdesk. De drijvende kracht en oprichter van ChorusOnline is Frank de Vreeze.

Foto: Frank tijdens een Sing along project met de band K’s Choice

Frank de Vreeze
Oprichter/manager ChorusOnline
Koor-combo arrangeur

Ik hou van mensen, muziek en werken in een ontspannen sfeer.
Hèt grote succesverhaal is uiteraard ChorusOnline, de (pop)koor uitgeverij die ik in 2008 heb opgericht en die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van legale (pop) koorbladmuziek wereldwijd.
Hard werken, kansen zien en de juiste mensen in je team de kans geven zijn/haar talent te gebruiken. Ondanks het vele regelwerk heb ik altijd een plek vrijgehouden om zelf als popkoor-dirigent/arrangeur te blijven werken of om workshops voor met name popkoren of bedrijven te geven.

Maar ook het coachen van dirigenten /muzikaal leiders doe ik met veel plezier. Mensen zien genieten, samen succes en resultaat boeken, samen ergens voor gáán, dat is wel de kern waarom dit vak zo mooi is.  Het helpt uiteraard mee dat ik over een aantal conservatoriumopleidingen beschik, letterlijk duizenden arrangementen gezien/gemaakt en beoordeeld heb en ontelbaar veel repetities/uitvoeringen/workshops heb mogen leiden.

Stefan Flügel
Acappella arrangeur

Hallo, ik ben Stefan, een professionele arrangeur gespecialiseerd in koor- en a cappellamuziek. Wat ruim 25 jaar geleden begon met de bewerking van een popsong voor mijn a cappella groep op school, werd een grote passie en uiteindelijk mijn beroep. Ik heb compositie/arrangement gestudeerd aan de HfM in Dresden, heb ruim 15 jaar getourd met mijn zanggroepen en veel ervaring opgedaan met het schrijven van bladmuziek voor zowel mijzelf als andere ensembles. Ik maak sinds 2011 deel uit van de ChorusOnline-familie, heb hier ruim 100 arrangementen gepubliceerd en de positieve feedback van zangers van over de hele wereld is de drijvende kracht achter mijn voortdurende toewijding aan nieuwe vocale versies van geweldige popsongs. Veel plezier met zingen!

Dirk Kokx
Koor-combo arrangeur

Hallo ik ben Dirk Kokx en ik ben als professioneel arrangeur voor popkoor verbonden aan ChorusOnline. In mijn studententijd aan het conservatorium van Tilburg heb ik de schoonheid en kracht ontdekt van het zingen in koorverband en dat heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Inmiddels dirigeer ik al ruim dertig jaar allerlei koren in het lichte muziek genre (pop, show, theater en musical) en heb daar al die tijd ook voor kunnen schrijven. Muziek verbind mensen, en daar wil ik met mijn arrangementen graag aan bijdragen. Via ChorusOnline kan dat, laagdrempelig, wereldwijd en met fraaie orkestbanden gemaakt door het eigen team.

André Bachmann
Acappella arrangeur

Hallo, mijn naam is André en ik ben professioneel zanger, arrangeur en zangleraar. Ik sta al sinds mijn kindertijd op het podium en heb tijdens mijn studie in Berlijn de geweldige kans gehad om diep in mijn stem te duiken. Sindsdien ben ik gefascineerd door koormuziek en gepassioneerd zowel op het podium als tijdens het arrangeren van popmuziek voor koren en zanggroepen. Daarbij concentreer ik me altijd op het ontdekken van de kernelementen van een nummer en smeed ik deze samen tot een netwerk van muzikale draden, waarbij ik aan de ene kant respect betoon aan de oorspronkelijke artiest en aan de andere kant het instinct en de vreugde van de zanger.

Carol Canning
Acappella arrangeur

Hallo, mijn naam is Carol Canning. Ik ging rechtstreeks van de Guildhall School of Music in Londen naar de internationaal bekende Swingle Singers, waar ik begon met arrangeren. Na acht jaar met de Swingles de wereld rond te hebben getourd, werkte ik freelance als sessiezangeres in Londen, was lid en arrangeur van een vijfstemmige a capella-groep, leidde mijn eigen koor, gaf zangles en schreef muziek voor BBC TV. Ik ben al meer dan veertig jaar bezig met vocaal arrangeren en ondanks dat ik mijn carrière begon met complexe achtstemmige arrangementen, geniet ik nu van de muzikale sudoku die gepaard gaat met het opnieuw creëren van een nummer met slechts vier stemmen. Het is een uitdaging waar ik van geniet! Ik probeer een geweldig a capella geluid te produceren met zanglijnen die gemakkelijk bij de stem passen. Ik wil dat de spanning en vreugde van a capella zingen binnen de mogelijkheden van zoveel mogelijk zangers ligt. ChorusOnline geeft mij de ruimte om unieke arrangementen te creëren waarvan ik hoop dat alle leeftijden en niveaus zullen genieten.

Rick te Dorsthorst
BackTrack producer

Hallo, ik ben Rick te Dorsthorst, eigenaar van opnamestudio Studio A60. Bij ChorusOnline produceer ik de orkestbanden. Samen met een team van professionele muzikanten zet ik de arrangementen van ChorusOnline om in orkestbanden die koren over de hele wereld gebruiken voor repetities en optredens. Mijn doel is om de arrangementen zo goed mogelijk te laten klinken, zodat koren er echt van kunnen genieten tijdens hun uitvoeringen.

Lex Hakker
PARTNER arrangeur

Hallo, mijn naam is Lex Hakker en ik ben een professionele koor- en acappella-arrangeur bij ChorusOnline.
Ik heb Compositie/Arrangeren gestudeerd aan het Codarts Rotterdams Conservatorium en ben daar eveneens vele jaren docent Muziektheoretische Vakken en Songwriting aan de Jazz en Musical Academies geweest.
Ik arrangeer in vele stijlen, van symfonisch tot jazz en zowel nationaal als internationaal, maar het arrangeren voor a cappella-ensembles blijft een van mijn grote voorliefdes.

Suzan Renkema
VocalTrack producer

Hallo, mijn naam is Suzan Renkema, werkzaam als zangeres en producer bij ChorusOnline. Met een uitgebreide achtergrond in vocale prestaties en muziekproductie, werk ik eraan om VocalTracks te maken die helder en professioneel klinken. Ik werk daarbij samen met andere zangers om zo de VocalTracks als een compleet pakket te kunnen aanleveren. Bij ChorusOnline ben ik gepassioneerd over het creëren van muziek die zowel artiesten als luisteraars inspireert. Mijn werk bij ChorusOnline omvat een breed scala aan taken van het inzingen van oefenbestanden tot aan het samenvoegen van alle tracks tot een mooi geheel. Ik vind het inspirerend om deel uit te maken van dit artistieke proces en ben blij dat koren en zanggroepen op deze manier gebruik kunnen maken van een prachtig gevarieerde catalogus aan aantrekkelijke koorarrangementen.

Mark Pepping
VocalTrack producer

Hallo, ik ben Mark Pepping, een gepassioneerde zanger en producer bij ChorusOnline. Dankzij mijn ervaring als koordirigent, musicus en producer kan ik VocalTracks creëren die zowel professioneel als inspirerend klinken. Bij ChorusOnline ben ik verantwoordelijk voor het inzingen, opnemen, bewerken en mixen van de VocalTracks.

Peter Nugent (Nooj)
VocalTrack producer

Hallo, mijn naam is Peter Nugent – ​​oftewel ‘nooj’! – Ik creëer en produceer VocalTracks voor ChorusOnline. Ik ben een liefhebber van acappella en heb jarenlange ervaring als zanger, zangcoach, muziekpedagoog, arrangeur en producer van leertracks. Ik heb een Bachelor of Science diploma in muziek- en audiotechnologie en gebruik dat in mijn rol als zelfstandig opnametechnicus, gespecialiseerd in kooropnames. Door mijn werk bij ChorusOnline kan ik VocalTracks van de hoogste kwaliteit opnemen en produceren die degenen die ze gebruiken zullen inspireren om op een hoog niveau te zingen bij het leren van nieuwe liedjes. Het is geweldig om deel uit te maken van het team van ChorusOnline!

Mark Hidding
VocalTrack producer

Mijn naam is Mark Hidding en ik produceer VocalTracks voor ChorusOnline. In mijn middelbareschooltijd werd ik voor het eerst gevraagd om bij een popkoor piano te komen spelen. Sindsdien heb ik in mijn muzikale carrière allerlei koren mogen begeleiden, soms als instrumentalist, soms als dirigent. Deze ervaring zet ik in om heldere opnames te maken die niet alleen prettig zijn om naar te luisteren, maar ook om bij mee te zingen. Daarbij werk ik met veel plezier samen met een diverse groep professionele vocalisten. Ik vind het een bijzondere uitdaging om via deze weg koorzangers te helpen hun muziek in de praktijk te brengen.

Rick Planting
VocalTrack producer

Hallo, ik ben Rick Planting, een zanger en VocalTrack producer bij ChorusOnline. Ik studeer MediaMusic aan het ArtEZ conservatorium waar ik mij bezighoud met songwriting en muziekproductie. Het maken van VocalTracks is voor mij een leuke uitdaging om zowel mijn zangtechnische vaardigheden als mijn coaching en productie skills te verbeteren. Mijn doel is om elke track net weer iets beter te maken. Ik hoop mensen te inspireren om te gaan zingen en het plezier hiervan te ontdekken.

Debster
VocalTrack producer

Hallo, ik ben DEBSTER, een toegewijde zangeres en producer bij ChorusOnline. Met een uitgebreide achtergrond in vocale prestaties en muziekproductie, werk ik eraan om VocalTracks te maken die helder en professioneel klinken. Bij ChorusOnline ben ik gepassioneerd over het creëren van muziek die zowel artiesten als luisteraars inspireert. Mijn werk bij ChorusOnline omvat een breed scala aan taken van het inzingen van tot en met het maken van de oefen-tracks.

Tygo van der Sterren
VocalTrack producer

Hey, Ik ben Tygo, Ik zing en produceer VocalTracks voor ChorusOnline. Daarnaast produceer en schrijf vanuit mijn muziekstudio in Utrecht met en voor verschillende artiesten of projecten. Ook ben ik regelmatig op het podium te bevinden als gitarist en/of zanger. Ik vind het belangrijk dat de VocalTracks die ik lever goed te horen en duidelijk ingezongen zijn. Iets waar ik ook waarde aan hecht is dat de algehele klank dichtbij de commerciële standaard ligt die wij met z’n allen gewend zijn als we even lekker een liedje willen luisteren. Mijn doel is dan ook dat de klanten van ChorusOnline met gemak en plezier kunnen genieten van de liedjes die zij graag zouden willen uitvoeren.