Mooiste ballads

Een ballad is een muziekstuk dat mooi gedragen gebracht moet worden. Het tempo van een ballad is meestal rustig en de tekst is vaak melancholisch. Veel teksten bespreken de liefde als thema en vooral in de pop of jazz komen ballads voor. Op deze pagina kunt u lezen voor welke niveaus we ballads aanbieden, waar u zelf de ballads uit kunt zoeken en welke selectie wij bestempelen als de top 5 van mooiste ballads.

Ballads voor diverse niveaus

Hoewel een ballad foutloos instuderen een precisiewerk is, zitten er wel degelijk verschillen in de niveaus. We bieden in ons assortiment dan ook arrangementen en ballads aan die geschikt zijn voor verschillende niveaus. Deze niveaus zijn:

  • Eenvoudig: De ballads uit deze categorie zijn voor ieder koor toegankelijk en relatief eenvoudig in te studeren.

  • Redelijk eenvoudig: Deze ballads vergen iets meer van een koor dan de ballads die op een eenvoudig niveau ingeschaald worden. Alsnog zijn de muziekarrangementen op dit niveau snel eigen te maken en zijn ze geschikt voor ieder type koor.

  • Gemiddeld: De ballads op dit niveau hebben kleine uitdagingen in zich, maar ze zijn technisch nogwel zodanig opgesteld dat ze niet het uiterste vragen van uw koorleden.

  • Redelijk moeilijk: Voor het ten gehore brengen van deze ballads heeft u een koor nodig dat technisch al aardig op niveau is. Tevens zijn deze ballads goed oefenmateriaal voor koren die in ontwikkeling zijn en op een hoger niveau dan gemiddeld willen leren presteren. Muziekarrangementen van dit niveau vormen dan zeker een goede uitdaging!

  • Moeilijk: De ballads van dit type niveau zitten vol uitdaging en vergen veel techniek van uw koor en van de enkele sterke vocalen uit uw koor. Het zijn wel doorgaans hele prachtige ballads en het is natuurlijk enorm goed als uw koor dit niveau machtig is.

Als u weet welk van bovenstaand niveau past bij uw koor dan kunt u de onze online database gebruiken om het passende arrangement te gaan vinden. Door te filteren in het menu aan de linkerkant, is aan te geven van welk niveau een ballad dient te zijn. Dit doet u door onder niveau te kiezen voor eenvoudig, redelijk eenvoudig, redelijk moeilijk of moeilijk. Tegelijkertijd moet u bij 'tempo' klikken op 'ballad'. Na het aanvinken van deze twee opties komen automatisch de beschikbare ballads naar voren.

Onze top 5 van de mooiste ballads

Ballads zijn altijd mooi en vol van gevoel, maar als we een top 5 moeten maken dan ziet deze er voor ons als volgt uit:

  1. I'm yours - Jason Mraz: Vanwege de mooie tekst en de melodie van deze ballad staat deze bij ons op 1. Het niveau is wel redelijk moeilijk van dit arrangement.

  2. The family Tree - Venice: Vanwege de mooie symbolische storytelling van de songtekst staat deze op nummer 2. Het niveau hiervan is redelijk eenvoudig.

  3. Image - John Lennon: Een fraaie klassieker, die tevens eenvoudig in te studeren is. De tekst is verder echt heel krachtig!

  4. Angels - Robbie Williams: Een ballad die lekker in het gehoor ligt, redelijk eenvoudig in te studeren is en met een songtekst die staat als een huis. Dit arrangement zorgt ook ongetwijfeld voor herkenbaarheid bij uw publiek.

  5. Fields of Gold - Sting: Ijzersterke ballad en songtekst. Bovendien is dit arrangement eenvoudig in te studeren.

Vragen over ballads en arrangementen

De smaak en wat past bij uw koor kunnen we niet voorspellen, want dit is heel persoonlijk. Door uw verhaal te beluisteren, kunnen we u echter wel voorzien van maatadvies over passende ballads. Ook bij vragen over onze arrangementen kunt u altijd bij ons altijd terecht. Neem hiervoor even contact met ons op.