SATB, SMATB, SSAATB, SSAA

Voor wie in een koor zit, zal het geen verrassing meer zijn dat elk arrangement een eigen stemverdeling heeft. Ga je op zoek naar arrangementen voor jouw koor, dan moet je dus ook op zoek naar de juiste stemverdeling. Bij ChorusOnline hebben we voor alle soorten stemverdelingen passende arrangementen beschikbaar.

SATB

SATB staat voor sopraan, alt, tenor en bas. ChorusOnline heeft arrangementen, die speciaal geschreven zijn voor SATB-koren, met of zonder combo. Dit zijn gemengde koren met zangers van beide geslachten.

SMATB

Een SMATB-koor bestaat uit de volgende muzikale partijen: sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor en bas. Een SMATB-koor is gemengd en bestaat uit zowel mannen als vrouwen. Ook dit kan weer acapella of met een muzikale begeleiding (piano of combo). ChorusOnline heeft de juiste arrangementen die aansluiten bij de stemmen van jouw koor.

SSAATB

SSAATB staat voor sopraan, sopraan, alt, alt, tenor en bas. Een koor met deze samenstelling is gemengd. Op zoek naar een arrangement voor jouw SSAATB-koor? Kijk op de arrangementen-pagina!

SSAA

SSAA staat voor sopraan, sopraan, alt en alt. In zo'n ensemble zingen de eerste sopranen de hoogste muzikale lijn, gevolgd door de tweede sopranen, de eerste alten en de tweede alten (laagste muzikale lijn). Een SSAA-koor is een dameskoor. ChorusOnline heeft een flinke collectie arrangementen voor dameskoren zowel voor gropen met begeleiding als acapella.

Chorus-LIGHT

Eenvoudige, maar mooie arrangementen voor dameskoren met weinig mannen of middelbare scholen die graag 2 tot 3 stemmige popmuziek willen zingen. De stemverdeling is High Mid Low en kan naar believen toegepast worden.