Vrolijke koorliederen

Maak je deel uit van een koor en ben je op zoek naar vrolijke koorliederen? ChorusOnline heeft een assortiment van meer dan 1.300 arrangementen, waaronderveel arranagementen aan upbeat koorliederen. We hebben er 10 voor jullie geselecteerd!

1. Leef

Een vrolijker koorlied is er bijna niet. Dit liedje van Andre Hazes jr. is erg herkenbaar voor iedereen en zal waarschijnlijk wel met jouw koor meegezongen worden. Met Leef kan het feestje beginnen! Voor koren ligt het niveau van de bladmuziek van Leef op: redelijk eenvoudig.

2. Zoutelande

We blijven even op de Nederlandse tour want deze zomerhit mag zeker niet ontbreken. Het vrolijke koorliedje Zoutelande is een liedje dat oorspronkelijke gemaakt is door BLØF en Geike Arnaert. Het arrangement is geschreven door Frank de Vreeze. Het niveau voor koren vant dit upbeat koorlied ligt op: redelijk eenvoudig

3. Crazy little thing called love

We steken de plas over hebben een vrolijke koorliedje van Queen voor je geselecteerd. Crazy little thing called love is geschreven door Freddie Mercury himself en wist je dat hij dit upbeat koorlied in slechts 10 minuten schreef? Hoelang onze arrangeur Hans Reintjes er over heeft gedaan is bekend, maar koop dit vrolijke koorlied en je krijgt er een pakket VocalTracks bij!

4. It's a beautiful day

We blijven op het Britse eiland, maar niet bij Queen zoals je wellicht dacht toen je de titel zag. Deze vrolijke upbeat koor song is geschreven door Michael Bublé. It's a beautyful day heeft de volgende stemverdeling: SSATB (incl. piano-combo). Het niveau voor koren is: gemiddeld.

5. Wake me up

Uit Scandinavie komen ontzettend veel prachtige en vrolijke koorliederen. We kiezen voor een feestnummer van Avici op #5. Het niveau van deze upbeat song is redelijk moeilijk en daarmee een uitdaging voor koor en dirigent. Maar als je Wake me up eenmaal onder de knie hebt, krijg je gegarandeerd het publiek mee.

6. Waterloo

We blijven even in Scandinavie want met Abba hebben we misschien wel de meest bekende artiesten te pakken. Iedereen weet natuurlijk dat Abba met Waterloo het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. En hoewel het liedje al uit 1974 komt, wordt het arrangement van deze vrolijke koor song nog altijd veel aangevraagd bij ons. De stemverdeling is: TTBB en het niveau is redelijk eenvouding.

7. Beat it

De King of Pop mag niet ontbreken in deze lijst. En omdat het een lijst met upbeat kerkliederen is, kiezen we voor Beat it. Beat it staat op het album 'Thriller' en is geschreven door de King zelf en Quincy Jones. Er wordt gezegd dat die bekende gitaarsolo door Van Halen is ingespeeld. De gitaarsolo zal niet tijdens jullie uitvoering te horen zijn. Beat it heeft redelijk eenvouding als niveau.

8. 99 luftballons

Na Engels en Nederlands vinden we dat de Duitse taal ook in dit lijstje gezet mag worden. Iedereen kent 99 luftballons van Nena. Het is een vrolijk koorlied van een gemiddeld niveau. Wellicht dat de Duitse tekst een uitdaging is, daarom hebben we Engelstalige lyrics toegevoegd aan het arrangement.

9. I feel good

Wie vrolijk is, schreeuwt het van de daken: I feel good! Dit heerlijk vrolijke koorlied is uiteraard van James Brown die het al in 1965 uitbracht. Het arrangement is samengesteld door Roel Griffioen met een stemverdeling SATB acappella. Voor koren ligt het niveau van deze bladmuziek op: gemiddeld

10. Rood

We eindigen dit lijstje op eigen bodem. Rood van Marco Borsato stond wekenland op nummer 1 in de hitlijsten en is een veel aangevraagd arrangement bij ChorusOnline. De uitvoering van dit uptempo koorlied vergt wat uitdaging en studietijd; we schalen deze song in op niveau moeilijk.

Meer vragen over vrolijke koorliederen

Heb je vragen of wil je meer weten over vrolijke koorliederen, ook wel upbeat koorliederen? Bekijk ons aanbod aan vrolijke koorliederen of neem contact met ons op.