Zomermuziek voor koren

Elke repetitie wordt een zonnig feestje met onze zomermuziek voor koren. Na het oefenen en instuderen van de bladmuziek zal jullie publiek genieten van de opvoering en brengt de zomermuziek ze gelijk in vakantiestemming. We filteren uit ons assortiment van ruim 1.300 arrangementen hierbij voor jouw koor tien zomerse muzieknummers.

1. It's a beautiful day

Zomerse dagen zijn vaak de mooiste dagen. De zon schijnt, alle zorgen lijken ver weg en iedereen is vrolijk. Dit popnummer getiteld It's a beautiful day van Michael Bublé brengt die sfeer precies over. Het publiek zal dit nummer zeker herkennen, omdat het vaak op de radio geweest is. Voor koren ligt het niveau van deze bladmuziek op: gemiddeld.

2. Despacito

Deze zomerhit mag zeker niet ontbreken. Despacito heeft een heerlijke catchy melodie en is lekker uptempo. Origineel is het uitgevoerd door Luis Fonsi & Daddy Yankee ft. Justin Bieber. Dankzij de bladmuziek hiervan kan ook jouw koor het zomerse nummer laten horen aan publiek. Het niveau voor koren ligt op: gemiddeld.

3. Free your mind

En Vogue heeft met Free your mind ook de echte zomerse spirit te pakken. Even geen werk, maar tijd om de geest te ontspannen en leuke dingen te ondernemen. Dat is wat je doet in de zomer! Het niveau voor koren bij deze bladmuziek ligt op: gemiddeld.

4. Dreamer

Lekker dagdromen in 't park of op 't strand. Dreamer is een relaxed zomernummer van Supertramp en neemt het publiek geheid mee. Het nummer vormt tevens een leuke afwisseling met de uptempo nummers die in deze lijst staan. De muziek van Dreamer is gearrangeerd door Christian Blaha. Het niveau voor koren is: gemiddeld.

5. Aan de kust

Dit is een nummer van de Zeeuwse band BLØF. Het nummer gaat overduidelijk over de Zeeuwse kust, het strand en de zee. Meteen na het uitbrengen van dit nummer is het een grote Nederlandse hit geworden. Pak dus je kans en neem Aan de Kust op in het repetoire vol zomermuziek. Het niveau van deze bladmuziek voor koren is: gemiddeld.

6. Mr. Blue Sky

Mooie strakblauwe luchten zie je vaak in de zomer, want als de zon schijnt dan is de lucht vaak helderblauw. ELO wist dit in Mr. Blue Sky zo mooi over te brengen op de luisteraar. Als koor is het niveau van deze bladmuziek: redelijk moeilijk.

7. Africa

De zomer is de tijd om te gaan reizen. Neem Africa op en de hele zaal reist in gedachten af naar dit continent. Toto bracht dit nummer orgineel uit. De bladmuziek is voor koren van het niveau: gemiddeld.

8. Breeze Off

Zeilen, en daarbij elk vleugje wind pakken. Breeze Off is een licht en lekker rustig nummer dat gelijk aan de vakantie doet denken. Het origineel is gezongen door Jacqueline Govaert. Voor koren is het niveau van deze zomermuziek: redelijk eenvoudig.

9. Something in the Water

Het nummer Something in the Water is uptempo en heel vrolijk. Het legt meteen de link met zwemmen, duiken of gewoon het vrolijke zomergevoel. Het origineel is uitgevoerd door Brooke Fraser. Voor koren ligt het niveau voor het opvoeren van deze bladmuziek op: redelijk eenvoudig.

10. When Summer Ends

Een mooie afsluiter van een optreden met je koor als je een heel programma vol met zomermuziek ten gehore brengt. 'When Summer Ends' is geschreven als titelsong van de film Zomerhitte (gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Wolkers). Die titelsong is gezongen door Roel van Velzen en in samenwerking met John Ewbank tot stand gekomen. Voor koren ligt het niveau van deze bladmuziek op: redelijk moeilijk.

Een zonnig optreden met jouw koor gewenst bij het opvoeren van al bovenstaande zomerse arrangementen!